الهی... گاهی... نگاهی

"ای پیامبر! همانا ما نگاه منتظرت را به آسمان می‌بینیم..." (بقره-144)

الهی... گاهی... نگاهی

"ای پیامبر! همانا ما نگاه منتظرت را به آسمان می‌بینیم..." (بقره-144)

75- باز هم رمضان و درس‌هایش...

1- همه‌مون این دعای ماه مبارک رمضان رو این روزا خیلی می‌خونیم:«اللهم ادخل علی اهل القبور السرور اللهم اغن کل فقیر اللهم اشبع کل جایع اللهم اکس کل عریان اللهم اقض دین کل مدین اللهم فرج عن کل مکروب اللهم رد کل غریب اللهم فک کل اسیر اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین اللهم اشف کل مریض اللهم سد فقرنا بغناک اللهم غیر سوء حالنا بحسن حالک الهم اقض عنا الدین و اغننا من الفقر انک علی کل شی قدیر»

2- همیشه وقتی این دعا رو می‌خونم یک نکته و یک سوال در ذهنم میگذره؛ نکته اینکه پیامبر(ص) با این دعا به من و شما میگند دعاتون باید خیلی بزرگ باشه و همه کس و همه چیز رو شامل بشه...ناسلامتی داریم از خدا درخواست می‌کنیم! طلب کردن از هر شخص کریمی باید اندازه بزرگی اون باشه، اینکه دیگه اوستا کریمه! چشم‌ها را باید شست،جور دیگر باید دید...

چطور ممکنه؟! چطور ممکنه این دعا مستجاب بشه؟ چطور ممکنه همه فقیرها غنی بشند؟چطور ممکنه همه گرسنه‌ها سیر بشند؟چطور ممکنه دین همه بدهکاران ادا بشه؟ چطور ممکنه همه مریض‌ها شفا پیدا کنند.چطور ممکنه... .من یک جواب بیشتر برای این سوال پیدا نکردم؛ همه این دعاها در واقع یک دعا هستند و اون «اللهم عجل لولیک الفرج» هست و تمام! همه‌مون خوندیم و شنیدیم که زمان ایشون دیگه نه خبری از فقیر و گرسنه هست و نه خبری از مریض(قراره همه حروف علم از جمله پزشکی کشف بشه دیگه!)...چه جوریش رو نمیدونم چون بزرگترین علامت سوال زندگیم هست ولی کوچکترین تردیدی توش ندارم. یه بار توی پست‌ اولم توی این وبلاگ هم گفته بودم که توی مجالس اهل بیت(ع) هم وقتی دعا می‌کنیم به جای در اولویت قرار دادن و اول ذکر کردن این دعای جامع، از همه جا و همه کس میگیم و در آخر هم برای فرج آقا دعا می‌کنیم. بعضی اوقات هم فکر می‌کنم این دعا دیگه فقط شده لقلقه زبون‌مون... اهدنا الصراط المستقیم،صراط الذین انعمت علیهم...

3- دقت کردید ما معمولاً به طور «ناخودآگاه» وقتی از ائمه(ع) صحبت می‌کنیم صفت جمع به کار می‌بریم؛ مثلاً میگیم امیرالمومنین(ع) «فرمودند» یا سیره «ایشان» این گونه بوده یا... اما وقتی از خدا حرف میزنیم همیشه از افعال و ضمیرهای منفرد استفاده می‌کنیم. انگار داریم با یه دوست و همدم بسیار بسیار نزدیک حرف میزنیم... نزدیک‌تر از آدم به خودش...نزدیک‌تر از رگ گردن. مهربانا! ممنون از این همه لطفی که به‌مون داری...

4- حتماً در خبرها اوضاع بسیار وخیم و اسفبار مردم سومالی رو شنیده‌اید.خواهشمند است در صورت تمایل از طریق دفاتر مراجع عظام تقلید مبلغی هر چند ناچیز  کمک کنید. فارغ از هرگونه مسائل سیاسی، دفتر آیت الله العظمی صانعی(مده ظله) راه بسیار آسان و سریع پرداخت اینترنتی را از طریق لینک زیر برای این کار در نظر گرفته‌اند.  انشاالله خداوند خیر و برکت فراوان نصیب‌تان بفرماید.


http://saanei5.org/?view=01,00,00,00,0#01,00,59,00,0

نظرات 11 + ارسال نظر
راضیه پنج‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 20:13 http://www.judyabot.blogfa.com

سلام و درود!

خدا خیرتون بده که اینقدر مطالب خوب و مفیدی میذارید.

این قسمت دعا که میگه"الهم اشف کل مریض" ،گمان میکنم که در اینجا مریضی جسمی مد نظر نیست!
حتی بعد ظهور هم بیماری وجود خواهد داشت!
این تفکر آدمهاست که نسبت به بیماری عوض میشه!
و بیماری دل و قلب هست که ریشه کن میشه!

وحتی جایی که میگه "اشبع کل جایع" گرسنگی و عطش نسبت به حقایق رو شاید مد نظر داشته باشه ...بعد از ظهور، خیلی از حقایق علم مشخص میشه!

در واقع من فکر میکنم که جهان مهدوی جهانی هست که مردمش از درون پر هستند!
و شاید اون موقع مشکلاتی مثل بیماری هم وجود داشته باشه ، ولی مردم از درون پر هستن و به هر کدوم از مشکلات جور دیگه ای نگاه میکنن!
خلافکاران کم میشن؛ بیشتر به این دلیل که توجیه میشن که گناه و حرومخوری و ....خوب نیست!

یعنی در واقع ظهور ، درمانی برای بیماری قلب و گرسنگی روحه!

خیلی از مطالبتون استفاده کردم!
ممنون واقعا

سلام
احوال شما؟
کامنت خیلی زیبا و تامل برانگیزی بود. این طرز نگاه رو همیشه دوست داشتم.هیچ بعید نیست این دعا و ادعیه مشابه همین تاویل رو داشته باشند ولی به هر حال از ظاهر دعا هم نمیشه گذشت! درسته؟
جهان در زمان ظهور همیشه بزرگترین علامت سوال ذهن من بوده،این همه وصف‌ها و تعریف‌هایی که تسلسل‌وار از اون زمان میشه چگونه قراره اتفاق بیفته؟ مخصوصاً آدمای این دوره و زمونه رو می‌بینیم و فکر می‌کنیم قرار همین افراد اون جامعه رو بسازند! به هر حال مطلب ثقیلی هست...انشاالله باشیم و نحوه انجام کار رو ببینیم!

دعا بفرمائید

راضیه پنج‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 20:16 http://www.judyabot.blogfa.com

در ضمن ،
خیلی کار خوبی کردید که اون لینک رو قرار دادید!

ممنون!

سیدامیرحسام پنج‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 21:35 http://www.bidmajnoon.blogsky.com/

سلام پسرعمو

چطوریایی؟!
خوبی؟

آقا بالاخره 3 رو ز مرخصی گرفتیم!!!
دعا یادت نمیره که؟!

یاعلی

صبح نزدیک است و ...

سلام سید
کامنتت رو دیدم کلی ذوق زده شدم! الآن باهات تماس میگیرم

هدی پنج‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 23:11 http://elmoservat.blogfa.com

سلام آقا سید
انشاءالله ظهور امام عصر(ارواحناه فداه) نزدیک باشد
که همه ی این دعاها برای همه ی مردم دنیا تحقق یابد...
..بله خدا نزدیک هست واقعا خیلی جالب هست برام در عین حال بزرگترین کس تو زندگیمون بهترین و در عین حال صمیمی ترین کس هست که میتونیم راحت باهاش درد دل کنیم و مشکلاتمون رو بهش بگیم و ازش کمک بخوایم.
ممنونم بابت لینک .
التماس دعا

پریسا جمعه 21 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 13:54 http://vahhm.blogfa.com

سلام

یه روز استادم واسمون یه خاطره تعریف کردند که خیلی به دلم نشست،گفتند یه روز بادوستان نشسته بودیم تویه محفل شاعرانه عارفانه و یکی داشت این شعر سهراب رو میخوند....
به این جمله وخدایی که در این نزدیکیست که رسید یکی از دوستام آروم گفت چه دور!!! بعد ازش پرسیدم منظورت چی بود از این جمله ای که گفتی؟
گفت آخه آدم خدا رو در درون خودش حس میکنه اما وقتی میگی در این نزدیکی! یه جایی بیرون از وجودت هرچند نزدیک دنبالش میگردی!!!و این یعنی دور......

حق یارتون!


سلام
جالب بود...عین حقیقته،وقتی خدا میگه از رگ گردن به شما نزدیکترم یعنی هیچ فاصله‌ای در کار نیست...

التماس دعا

س.ح شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 00:00

سلاام
طاعاتتون قبول حق
یه ذهنیتی از ماه رمضون همیشه داشتم اونم این که
دیدین بعضی از استادا بعد از تصحیح برگه ها و دادن نمرات میان واسه همه یه ارفاقی قائل میشن و نمرات رو میبرن رو نمودار ...

فکر کنم تو ماه رمضون واسه ماها هم همین اتفاق میوفته خدا میگه نمره های همه رو میبره رو نمودار
هر کار خوبی که انجام بدی چندین برابر واست رد میشه

بیچاره اونی که با وجود همه این تسهیلات بازم بیوفته..
..
دعا یادتون نره
یا علی

سلام
ممنون، و همچنین از شما
بسیار ذهنیت خوبیه! همین طوره، ماه رمضون واقعاً فرصت فوق العاده‌ای هست برای یه پیشرفت اساسی در معنویت...چیزی که شاید روزمرگی نمیذاره توی 11 ماه دیگه تجربه‌اش کنیم.

برقرار باشید

سعید یکشنبه 23 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 03:11

سلام امین جان
شاید یکی از بزرگ ترین درس های این ماه مبارک، از فکر کردن به اینکه "علت برتری و شرافت ماه رمضان چیست؟" حاصل بشه.
رو این سوال فکر کن، اگه شد جوابت رو هم با من در میون بزار. اصلا میشه یه پست با همین موضوع بزاری تو وبلاگت.
موفق باشی
اوقاتت پر برکت

سلام سعید
یه جورایی فکر میکنم علاوه بر شرایط و تسهیلاتی(!) که خدا برای ما در این ماه فراهم کرده، خود آدما هم میل و رغبت بیشتری برای زندگی دینی و معنوی دارند. به شخصه فکر می‌کنم علت خیلی از مشکلات کنونی جامعه ما به خاطر دور شدن از معنویت هست... و روزمرگی اصلی‌ترین دلیل این دور شدن. توی این ماه خود آدما این فرصت رو به خودشون میدن که بیشتر به روح‌شون برسند بنابراین واقعاً هم نتیجه‌اش رو می‌بینند.جداً خود آدم احساس نمیکنه این ماه با بقیه ماه‌هابرای فرق داره؟! تازه با این شرایط سخت روزه در تابستون که کشش جسم هم پائین میاد!
در یک کلام به نظرم این ماه به ماه‌های دیگه برتری داره چون آدما خودشون سعی می‌کنند این تفاوت رو برای خودشون ایجاد کنند. در قرآن هم آیه‌ای با این مضمون داریم که "اگر همه انسان‌ها ایمان میاوردند به یقین برکات آسمان و زمین بر ایشان نازل میشد" انگار این نتیجه‌ای طبیعی و ذاتی معنویت در وجود انسان هست.
بحث، بحثی طولانی هست. این روزا درگیری و مشغله زیادی پیدا کردم.انشاالله با دعای شما حل میشه

برقرار باشی رفیق

مهرگان یکشنبه 23 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 05:31 http://bandarmehr.blogfa.com/

سلام
خوب هستین حاج آقا؟
طاعات و عبادات مقبول درگاه حق

حاج آقا یه مسئلتن: من زیاد با این سیستم بلاگ اسکای اشنا نیستم
این قسمت تماس بامن (قسمت بالای قالبتون) همون حکم کامنت شخصی رو داره؟؟


میدونید که تهدیدهای ما الکی نیست

یا علی

سلام علیکم و رحمه الله!
ممنون،و همچنین از شما

یه چیزی توی همین مایه‌ها! یه صندوق پستی شخصی برای هر کاربر توی بلاگ اسکای وجود داره که اونجا میاد.فقط باید آدرس ای-میل رو هم بزنید که امکان پاسخ گویی باشه!

قطعاً همین طوره،به عینه دیدیم!

دعا بفرمائید

من-یه ادم برفی یکشنبه 23 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 16:22 http://samiraab.blogfa.com

سلام
ممنون از جوابتون اما این جمله رو عزیزی برای من اس ام اس کرده بود!
وبلاگم رو هم براتون گذاشتم البته من با وبلاگ شما از طریق وبلاگ دیگه ای اشنا شدم
در هر صورت خوشحال می شم مهمان وبلاگ من باشین.

سلام
چه فرقی میکنه؟!
میرسم خدمت‌تون

روزهای جانبازی چهارشنبه 26 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 23:53 http://mighat61.blogfa.com

سلام اقاسید
طاعات و عباداتتون مقبول حضرت حق باد
متاسفانه ما مسلمونها بیشتر به پوسته ی اسلام چسبیده ایم تا به مغز ان. نماز و روزه و... را بجا می اوریم اما از عدالت نظم نوعدوستی انفاق و...مان خبری نیست.
التماس دعا

سلام آقای کاوسی عزیز
جانا سخن از زبان ما میگویی!

وظیفه مونه!

سارا پنج‌شنبه 27 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 23:21

نمیدونم چطوری این افتخار نصیبم شد صفحه شما رو باز کنم اما حالا که چند شبه میام و بهش سر میزنم و همه مطلباشو دو سه بار میخونم مندم تو حکمتش... خوش به حال خدا که شما رو داره خوش به حال شما که هنوز خدا رو دارین دمتونگرم اما فقط میلی گرم چون وقتی بهتون نزیک میشیم انقد داغین و در عین حال انقد یخ که آدم دلزده میشه از دنیاتون .میدونم ادما همیشه سعی میکنن بهترین وجه های وجودیشونو به عرضه بذارن اما موندم خدا انقد با شماها حال میکنه با ماهم حال میکنه؟ما بنده های بد بد بد!شبای قدر نزدیکه به همون انتظارت به اون خلوصت قسمت میدم اگه یادت موند منم دعا کن....این رمضون میخوام شفا بگیرم میخوام بشم همون سارای قدیم ... اللهم اشفع کل مریض!میخوام آدم شم.برام دعا کت چون توی تموم این سایتا فقط دل تو به دلم نشست..... .

سلام
چی بگم... به قول شما شاید ماها در اینجا بهترین وجهه خودمون رو داریم نشون میدیم...ولی من یک اعتراض به حرفای شما دارم! مطمئنم خداوند هیچ گاه از ما دور نبوده و نخواهد بود؛ ماها هستیم که "احساس" دور بودن ازش می کنیم! درست مثل یک مادر که همیشه و در هر حالی به بچه هاش نزدیکه ولی همین بچه ها ممکنه ازش دور باشند. معتقدم اگه کمی بیشتر برای خدا وقت بذاریم و باهاش خلوت کنیم خیلی از این فاصله های خود ساخته غیرواقعی از بین خواهد رفت...ولی امان از این روزمرگی(روزمرگی که نه،روز-مرگی!)

مطمئن باشید دوستان مجازی رو در این شب ها فراموش نخواهم کرد

برقرار باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد